Ivoordreef

Vanaf 2016 (al voor de oprichting van de Werkplaats Overvecht) is het consortium van Bo-Ex, Amvest en ERA Contour, in nauwe samenwerking met de gemeente Utrecht, bezig met herontwikkeling van de Ivoordreef. Het project de Ivoordreef omvat de sloop van een 10-hoog flat (174 woningen) en nieuwbouw van ongeveer 311 woningen (appartementen en eengezinswoningen, sociale huur, middeldure huur en koop). Op de locatie van de bestaande flat en het gebied wat nu parkeren, spelen en sporten is, komen nieuwe woningen.

Wij geloven dat de Ivoordreef zodanig geactiveerd kan worden dat het een integraal onderdeel wordt van de ongedeelde stad Utrecht. Een plek waar het niet alleen bij oplevering, maar ook in 2050, fijn verblijven en wonen is. Wij geloven erin dat door de Ivoordreef te herontwikkelen, dit een positieve impuls (zowel fysiek als maatschappelijk) geeft voor de directe omgeving van de Ivoordreef en kan werken als een olievlek voor geheel Overvecht.

Zoekt u meer informatie over de Ivoordreef? Bekijk dan hier de projectwebsite.

De huidige situatie
De nieuwe situatie

Participatieplan

Voor elk projectinitiatief wordt er een apart participatieplan opgesteld. In dit plan staat onder andere op het doel, de fasering en de middelen voor participatie. Via onderstaande link is het participatieplan voor de Ivoordreef te downloaden. 

Scroll naar top