Mitros investeert 250 miljoen in Overvecht

Dat staat in de nieuwe Wijkvisie, met ambities voor de komende tien jaar. Het geld gaat o.a. naar nieuwbouw en renovatieprojecten: elk jaar worden er 300 woningen naar energielabel A getild. Bij deze projecten creëert Mitros banen voor met name jongeren uit de wijk, die willen werken of om/bijscholen. Er komt een traineeship voor de functie van buurtbeheerder. Zo profiteren de wijk en haar bewoners zoveel mogelijk van de aanpak.

In de Wijkvisie komen ook de thema’s leefbaarheid, veiligheid en variatie van woningen aan bod. Geen verrassende onderwerpen voor wie de wijk kent, maar wel actueel en concreet gemaakt. Mitros wil dat als er nieuwe huizen worden gebouwd in Overvecht, mensen uit een sociale huurwoning voorrang krijgen. Ze kunnen dan doorstromen en toch in de wijk blijven wonen. Dat is belangrijk voor de sociale verbinding.

Mitros kiest in Overvecht voor het werken met een vast team van medewerkers dat goed aansluit bij de leefwereld van bewoners. Het openen van een eigen wijkkantoor past hierbij, het liefst met andere maatschappelijke organisaties onder één dak.

Norbert Drenthe, Wijkconsulent in Overvecht schreef mee aan de visie: “In de wijk Overvecht is één derde van de woningen van Mitros. We voelen een grote verantwoordelijkheid voor de wijk en de bewoners. In het programma ‘Samen voor Overvecht’ steken we onze nek uit, maar daarnaast willen we onszelf ook scherp houden met doelen waar we direct invloed op hebben, daarom hebben we ze opgeschreven in een Wijkvisie. We zijn ambitieus en hoopvol. Over tien jaar is dit een plek waar iedereen graag woont, werkt en verblijft.”

Lees hier meer over de Wijkvisie. 

Op de hoogte blijven?

Werkplaats Overvecht stuurt ieder kwartaal een nieuwsbrief naar iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen en werkzaamheden van de Werkplaats.

Scroll naar top