De bouwenvelop Ivoordreef ligt vanaf nu ter inzage

De Ivoordreef in Overvecht gaat veranderen. De bestaande flat van Bo-Ex aan de Ivoordreef wordt na de zomer van 2021 gesloopt. Op de locatie komen nieuwe woningen, een plein met speelvoorzieningen, een speelplek aan de Klipspringerdreef en een sportveldje.

Wat komt er?
– Ongeveer 160 sociale huurappartementen voor Bo-Ex. Aan de Einsteindreef komen 2 appartementencomplexen met 9 verdiepingen.
– Ongeveer 75 middeldure huurappartementen. Tussen de 2 flats van Bo-Ex aan de Einsteindreef komt een gebouw met 5 verdiepingen.
– Ongeveer 75 koop eengezinswoningen. De woningen bestaan uit 3 verdiepingen met een plat dak en krijgen een tuin.

Er blijft ruimte voor de Jeruëlkapel van de Evangelische Broeder Gemeente.
In het midden van de bouwblokken komt een groot plein dat waar woningen omheen staan. Een plek waar geen auto’s komen, net als in de straatjes naar het plein. Op het plein is ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten.
Op de hoek van de Kasaidreef en de Oranjerivierdreef komt een nieuw sportveld.
De toekomstige bewoners van de Ivoordreef parkeren in een parkeergebouw van 5 verdiepingen. Dit gebouw biedt plek aan ongeveer 170 auto’s en krijgt groene gevels. Zo hoeven de auto’s niet in het openbaar gebied te parkeren.
Het nieuwe plein wordt het hart van de buurt. Niet alleen voor toekomstige bewoners, maar juist ook voor de buurtbewoners die om de nieuwbouw heen wonen. Een fijne plek waar kinderen veilig kunnen spelen en bewoners een praatje met elkaar kunnen maken.

De Werkplaatspartijen Bo-Ex, ERA Contour en Amvest hebben de plannen voor de nieuwbouw verder uitgewerkt. De gemeente heeft de voorwaarden bepaald voor de plannen. Deze voorwaarden staan in de zogeheten ‘bouwenvelop’. Hierin staan onder andere de stedenbouwkundige eisen voor het ontwerp.
 
Op 2 september organiseert de Werkplaats Overvecht een informatiebijeenkomst van 19:30 tot 21:00 uur waarbij uitleg gegeven en vragen gesteld kunnen worden over de bouwenvelop. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de projectwebsite https://www.ivoordreef-utrecht.nl/.

Op de hoogte blijven?

Werkplaats Overvecht stuurt ieder kwartaal een nieuwsbrief naar iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen en werkzaamheden van de Werkplaats.

Scroll naar top