Participatie Themadreven en TiZa-dreven september

Waar praten we over en waarom?

In Overvecht Noord worden bouwplannen gemaakt voor nieuwe woningen. Want Utrecht groeit in de toekomst, en Overvecht dus ook. Wij van de Werkplaats hebben hier eerste ideeën over, maar niets staat nog vast. Dus over die ideeën willen we graag met jou in gesprek. Deze plannen gaan over de THEMA-dreven: De THEMA-dreven staat voor Tigris-, Haifa-, St. Eustatius-, St. Maarten- en Ankaradreef. En over de TiZa-dreven: TiZa-dreven staat voor Tigrisdreef en Zambesidreef. Het plangebied van de Tizadreven gaat uit van de gebieden aan de randen van Park de Gagel.

In mei vroegen we buurtgenoten al om ideeën en adviezen, nu zijn die adviezen verwerkt in een eerste plan. We willen woningen bouwen om de doorstroom voor Overvechters mogelijk te maken. Maar ook voor anderen die een geschikte woning en een fijne wijk zoeken. Daarnaast maken we plannen voor de herinrichting van de openbare ruimte en het groen. Zo wordt de buurt ook veiliger. Wat vind jij van de eerste ideeën? En vind je het een verbetering? Geef jouw mening op woensdag 15 september! Want jouw mening telt! We schrijven het op en delen het anoniem met de gemeente. En we nemen het mee in de vervolgplannen.

Hoe gaan we dat doen?

Voor de THEMA-dreven staan we op 15 september tussen 16:00 en 19.00 uur bij de picknickbanken op de Ankaradreef. Op 21 september tussen 16:00 en 19.00 bij de Sint Maartendreef. Voor de TiZa-dreven staan we op 15 september tussen 14:00 en 16:00 bij stadsboerderij Gagelsteede en tussen 16:00 en 18:00 bij winkelcentrum Gagelhof.

Met tekeningen laten we zien waar en voor wie we woningen willen bouwen. En we hebben het ook over de openbare ruimte: waar jij je vrienden ontmoet, beweegt, speelt en onderneemt.

We ontmoeten jou graag voor een goed gesprek over de wijk. Natuurlijk met een kop koffie of thee. Tot de 15e!

Waar zijn de THEMA-dreven?

De THEMA-dreven staat voor Tigris-, Haifa-, St. Eustatius-, St. Maarten- en Ankaradreef. Dat gebied is aangegeven binnen de stippellijnen hieronder.

Mitros gaat vier flats op korte termijn renoveren (start renovatie flats Tigrisdreef – Haifadreef Q2 2021, start ontwerp renovatie flats St. Maarten en St. Eustatiusdreef Q2 2021, start renovatie van deze flats Q2 2022). De twee andere tien hoog flats zijn van Portaal en onlangs gerenoveerd. De renovatie van de flats en verbinding met het openbaar gebied maken onderdeel uit van de totale haalbaarheidsstudie. Het gaat hierbij in onze ogen niet alleen om de renovatie en het bouwen van woningen maar ook om de verbetering van de openbare ruimte die aan de woningen grenst.

Waar zijn de TiZa-dreven?

De TiZa-dreven staat voor Tigrisdreef en Zambesidreef. Het plangebied van de Tizadreven gaat uit van de gebieden aan de randen van Park de Gagel. Hiervoor onderzoeken we verschillende locaties zoals weer gegeven op onderstaande afbeelding.

Portaal gaat haar flats aan de Nigerdreef en Ibisdreef op korte termijn renoveren (start renovatie flats Nigerdreef Q2 2021, start ontwerp renovatie flat Ibisdreef Q2 2021, start renovatie van deze flats Q2 2022). Ook Bo-Ex gaat haar flat aan de Hanoidreef op korte termijn renoveren. De renovatie van de flats en verbinding met het openbaar gebied maken onderdeel uit van de totale haalbaarheidsstudie. Het gaat hierbij in onze ogen niet alleen om de renovatie en het bouwen van woningen maar ook om de verbetering van de openbare ruimte die aan de woningen grenst.

Op de hoogte blijven?

Werkplaats Overvecht stuurt ieder kwartaal een nieuwsbrief naar iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen en werkzaamheden van de Werkplaats.

Scroll naar top