Werkplaats Overvecht levert bijdrage aan de nieuwe ontwikkelwerkplaats voor jongeren: 03Office

Op woensdag 9 maart is de ontwikkelwerkplaats voor jongeren onder de noemer 03Office officieel feestelijk geopend op het bedrijventerrein in Overvecht. 03Office is een plek voor jongeren waar zij ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen en op zoek te gaan naar een passende stageplek of werk. Daarbij wordt ook gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling, kennis, kunde en vaardigheden die zij nodig hebben om verder te komen. Werkplaats Overvecht levert een bijdrage aan dit initiatief.

Benutten van kansen

Deze plek is een voorbeeld waar problemen omgezet zijn naar kansen. Er waren signalen dat garageboxen in de wijk Overvecht voor andere doeleinden werden gebruikt dan was toegestaan. Dit gaf aanleiding om hier verder onderzoek naar te doen. Hieruit bleek dat jongeren zijn gestart met ondernemen vanuit hun garageboxen of straat. Veel jongeren beschikken over talenten, echter vanwege gebrek aan netwerk en contacten kunnen zij moeilijk een weg vinden naar een goede baan. Daaruit ontstond het idee om hen een kans te bieden en begeleiden.

Enthousiaste ondernemers

03Office bestaat uit een ontwikkel-denk area, flex-werkplekken en verschillende ondernemingen. Jonge ondernemers zijn razend enthousiast over deze plek voor sociaal ondernemen en talentontwikkeling. Zij volgen een traject van 18 maanden, om vervolgens weer een kans te bieden aan een nieuwe lichting aan jonge ondernemers. Dit zorgt voor een duurzame cyclus, waarbij het netwerk wordt versterkt, het kapitaal wordt vergroot en ondernemingsvaardigheden worden ontwikkeld.

Samen met partners

03Office biedt in samenwerking met gemeente Utrecht en partners deze jongeren een kans. Werkplaats Overvecht heeft als partner een financiële bijdrage geleverd voor de opstart van dit initiatief. Een mooie invulling van sociaal-maatschappelijke wijkverbetering in Overvecht.

Update april 2022:

Inmiddels is de 030Office feestelijk geopend. Zie voor meer info deze korte sfeerimpressie: https://www.youtube.com/watch?v=oxGOLPj-qxo

Op de hoogte blijven?

Werkplaats Overvecht stuurt ieder kwartaal een nieuwsbrief naar iedereen die interesse heeft in de ontwikkelingen en werkzaamheden van de Werkplaats.

Scroll naar top